להתגרש בשלום

אתם מרגישים שכבר אין למי להאמין. אתם מאוכזבים, כועסים, נעלבים... עולמכם נהרס. גירושין הם משבר קשה ביותר! יתכן שתיקחו את כל האשמה עליכם, או שתאשימו את מי שיזם את הגירושין, אבל בכל מקרה מציפות אתכם תחושות קשות. לעיתים ההרגשה המשמעותית ביותר היא בעיקר בדידות, שצריך להתמודד לבד עם כל הקשיים והרגשות ושאין למי לפנות.

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

 ישנם דברים שנראה כאילו אף פעם לא יקרו לנו. כמו תאונות דרכים, למשל. לכן זוגות אינם מדמיינים ביום חתונתם שאי פעם יתגרשו. יתר על כן, אפילו אם כבר התגרשנו פעם אחת, עדיין בנישואין הבאים נקווה שלא נגיע שוב למצב של התנגשות והתרסקות של היחסים עם בן או בת הזוג. 

במצב שיש ילדים משותפים, הגירושין הופכים הרבה יותר מורכבים. לא רק שאנו מתמודדים עם הסבל שנגרם לילדינו בעקבות הגירושין, אלא שבנוסף לכך, בכורח הנסיבות, אנחנו נאלצים להיות בקשר עם האדם שממנו רצינו להיפרד. המשפחה המורחבת והחברים יכולים להוות מקור לתמיכה ועזרה, אבל הרבה פעמים המסרים שלהם מבלבלים, מכבידים, או שהם "בוחרים צד". במקרה כזה, מאד חשוב להיעזר במי שאינו מעורב מבחינה רגשית או כלכלית בתהליכי הגירושין, וגם לכך מסייע הטיפול.

כאשר מתאפשר לנו זמן שבו רק אנחנו ורגשותינו הם במרכז, ואנו יכולים לשתף ולהתלבט, לפתע עולה האפשרות לעשות סדר בסיבות שגרמו לגירושין, לבדוק אפשרויות להתקדמות ולבחור מטרות ריאליות להתפתחות.

אולי יעניין אתכם גם...

טיפול להורים

להתמודד עם מוגבלויות

מה אתם מרגישים כשהילד רוצה שתרימו אותו ואינכם יכולים? מה אתם מרגישים כשבן הזוג סובל מקושי רגשי ואינו יכול לשאת בנטל באופן שווה? כ- 20% מאיתנו נחווה מגבלה כלשהי בתפקוד הפיזי או הנפשי לפרק זמן ממושך במהלך ההורות. כ- 6% מההורים סובלים מנכות או ממגבלה נפשית קבועה. ההתמודדות במצבים אלה היא מורכבת.

טיפול להורים

לגשר בין המסגרת החינוכית לבית

לפעמים אתם חושבים שהמחנכים לא מבינים את ילדכם. מרגישים שהמערכת מזלזלת בכם ובידע שלכם בנוגע לילד. חשים שהילד שלכם אינו מקבל את מה שמגיע לו, או שדרוש שינוי. במקרים רבים הורים אינם יכולים לבחור את המסגרת שבה לומד ילדם, אך יש באפשרותם לגשר על הפערים באמצעות הבנה אובייקטיבית של המצב ויצירת שפה משותפת עם המחנכות.