לבסס סמכות בלי כעס

האם אתם מרגישים שיש לכם סמכות כלפי ילדיכם? ומה היחס שלכם כלפי סמכות? אולי אתם פשוט שונאים להיות סמכותיים? קשה לדמיין מערכת שמתנהלת בהצלחה בלי שום הפעלת סמכות. מצד שני, הסמכות הרצויה מול ילדינו לא נובעת מהפחדה, כעס ועונשים. במהלך הטיפול נגלה שאפשר לבסס את מערכות היחסים בבית על סמכות אוהבת.

שיתוף

שיתוף ב facebook
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב twitter
שיתוף ב email

לפעמים נראה לנו שלדורות הקודמים היה הרבה יותר קל מאשר לנו. הם "הנחיתו הוראות" וילדיהם צייתו, וזהו! מה קורה היום, כשענישה פיזית כבר לא מקובלת? למרות שרבים מאיתנו נשבעו לעצמם שלא יענישו ואפילו לא יאיימו, זה לא מצליח. אנחנו כועסים, הילדים לא מקבלים את הסמכות שלנו ולפעמים אנחנו מרגישים ממש מיואשים. 

אבל יש "מפתחות זהב" לסמכות בלי כעס. כמו בדלת אמיתית – לכל משפחה צריך להתאים את המפתחות שלה. נצטרך לבחון את הגבולות בבית, כיצד אנו מדברים ומתנהגים, ואיך אפשר להעביר לילדים את דרישותינו בצורה מכבדת ואוהבת. כשנעשה זאת, נגלה שילדינו מוכנים לקבל את דברינו מתוך שהם סומכים עלינו ועל אהבתנו. 

אגב, הניסיון מראה שבתהליך בניית הסמכות האוהבת מתגלים יותר דברים שמותר לילדים לעשות מאשר דברים שאסורים להם.

אולי יעניין אתכם גם...

טיפול להורים

לגשר בין המסגרת החינוכית לבית

לפעמים אתם חושבים שהמחנכים לא מבינים את ילדכם. מרגישים שהמערכת מזלזלת בכם ובידע שלכם בנוגע לילד. חשים שהילד שלכם אינו מקבל את מה שמגיע לו, או שדרוש שינוי. במקרים רבים הורים אינם יכולים לבחור את המסגרת שבה לומד ילדם, אך יש באפשרותם לגשר על הפערים באמצעות הבנה אובייקטיבית של המצב ויצירת שפה משותפת עם המחנכות.

טיפול להורים

להתמודד עם מוגבלויות

מה אתם מרגישים כשהילד רוצה שתרימו אותו ואינכם יכולים? מה אתם מרגישים כשבן הזוג סובל מקושי רגשי ואינו יכול לשאת בנטל באופן שווה? כ- 20% מאיתנו נחווה מגבלה כלשהי בתפקוד הפיזי או הנפשי לפרק זמן ממושך במהלך ההורות. כ- 6% מההורים סובלים מנכות או ממגבלה נפשית קבועה. ההתמודדות במצבים אלה היא מורכבת.